top of page

Vem kan jag hjälpa idag?


Sen delning kring dagens morgonsamling på Kontempels Facebooksida och dagens text ur moderna andaktsboken "Just idag; 365 tankar för sinnesro" av Olle Carlsson:


Just idag kan jag hjälpa min lillkille Levi med det han vill ha hjälp med. Jag kan vara närvarande tillammans med honom här ute i Roslagen. Vi har inte mötts på 10 dagar, min älskade minsting och jag. Han har varit hemma i Sverige med Olle och tant Gun. Gått i skolan, lekt med Hjalmar och Bo, hoppat studsmatta, lekt i trädgården som nu slår ut i full blom kring det röda torpet där vi bott till stor del under de senaste två åren, sedan flytten från kyrkoherdevåningen. På landet där han har gått i byskolan. Men nu har vi ju fått en ny lägenhet mitt i stan där tonåringarna trivs bra och snart bär kanske flytten oss alla dit. Även lilla Levi som trivs så bra i denna Bullerby och Skebo byskola. Jag har svårt att ta in att det kan bli en flytt från ett sammanhang som är så uppenbart fantastiskt. Det beror i så fall bara på att jag tror att det är viktigare att vi alla kan vara ännu mer tillsammans då. Den här uppdelningen av familjen och våra boenden har verkligen tärt på mig – och Levi längtar efter sina syskon och de längtar efter honom. Jag ber till Gud om att den nya skolan, om det blir en sådan, också är bra. Att han ska få en vän eller flera också där. Att han ska trivas i stan, han som vant sig vid att bo på landet nu och att ha skogen som skolgård, att bygga kojor varje rast. Att gosa med katten det första han göra varje morgon och det sista han gör varje kväll. Men idag ska jag fokusera på att vara närvarande i stunden och hjälpa Levi med allt han behöver hjälp med.25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

VÄXA I TRO

bottom of page