top of page

Vad ger mig sinnesro idag?

Dagens bild, text och fråga är som vanligt hämtad ur boken Just idag; 365 tankar för sinnesro.


IDAG BLIR DET EN SEN DELNING. Vad ger mig sinnesro idag? Jag sätter mig ner på ett litet café på Södermalm för att skriva ner dagens tanke. Just där jag brukade på fastän tvärs över Götgatan. Andas in smöriga bakelser på disken och regdropparna utanför den vidöppna dörren. Har gått och gjort somriga naglar på ett nyöppnat ställe i närheten. Det gör jag nästan aldrig. Känner mig fin och priviligerad, omhändertagen, trött och lugn. Men det är inte allt detta som ger mig sinnesro. Utan det faktum att mina älskade ungar verkar må bra (kan inte nog uttrycka min tacksamhet för just detta, varje dag av oro har i gengäld gett mig dessa dagar av tacksamhet). Det som ger mig sinnesro just idag är också det faktum att det finns mycket så kärlek och omtanke när jag och min älskade väl finner tid för varandra. Framför allt får jag sinnesro av att ha möjlighet att vara en del av ett land med fred, pengar, mat, grundskolor, förskolor, gymnasieskolor och högskolor som ger en mångsidig kunskap och information. I skrivande stund upplever jag också en omedelbar sinnesro, och känner till och med lycka, av att se människor utanför caféfönstret som ser olika ut. Tror på helt olika saker. Som kommer från olika delar av världen och samhället.Av det faktum att vi kan leva tillsammans.

31 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

VÄXA I TRO

bottom of page