top of page

Skrivdrömmar från Sagornas ö

Efter snart tre veckor och två kurser för Kontempel här på min ö Symi i Grekland är det strax dags att packa väskan.


Jag har som vanligt älskat att vara här där jag känner mig så hemma. Jag har älskat att visa människor den här vackra platsen och att stödja de hårt arbetande öborna. Jag har älskat att leda Livsstegen och inte minst vår nya skriv- och psykodramakurs. Deltagarna har varit underbara, programmet för dagarna har fungerat väl, solen har skinit, havet glittrat... och allt detta har gjort att vi orkat med ta itu med det i våra liv som gör så ont, eller är alldeles för ouppklarat; eller kanske till och med det som har blivit till trauman i våra liv.


Dessutom har veckan resulterat i en ambitiös skrivplan för min egen del. Jag kallar min nya rutin för "Ett år av skrivande" och ambitionen är följande:

  1. Se Kontempels morgonsamling varje dag och försöka skriva en lite längre kommentar där (eventuellt posta dagens text, fråga och mitt svar här på bloggen om jag orkar)

  2. Skriva minst en "Morgonsida" om dagen (fritt flödesskrivande det första jag gör på morgonen och sen slänger. Som en slasktratt för att rensa hjärnan, ett slags bön eller skrivmeditation)

  3. Skriva ner en scen ur mitt liv om dagen; kort eller lång spelar ingen roll

  4. Skicka en av dessa scener per mail varje söndag till en skrivande ny vän (samt läsa och kommentera hennes text)

  5. Hålla fler skrivkurser (höstens kurser ligger nu uppe på kontempel.se/kurser)

Bild: Porträtterad av min syster Virginia som bor på ön


111 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

VÄXA I TRO

bottom of page